Söndag 15 April: Sjuk -> Frisk -> Tävling

Söndag.

Idag blir ett kort inlägg känner jag. Med så bra väder ute som det är nu är det obligatorisk närvaro utomhus minst stora delar av dagen.

För att summera en lika lång vecka som alltid men på lite mindre text så kan måndagen beskrivas som fantastiskt kul. Jobb hela dagen som efterföljdes av längdskidåkning utför tillsammans med delar av personalen. Extremt kul att se alla på längdskidor, speciellt i ett sådant svårt utförsparti. Många var dock mycket duktigare än jag trott, levereras på kollegorna helt klart! Sedan käk och hemma i säng kl. 23. Lång dag. Tisdagen var jag sjuk. Magen var helt kaos. Onsdag och åter till jobb, friskare och på kvällen blev det tillochmed ett stakpass på fjället. Isigt, snabbt, solnedgång, vindstilla och magi. 11km upp på fjället med snitt 4:30min/km 11km hem gick på 29min. Kul! Torsdag jobb hela dagen och på kvällen vallning av skidor. Fredag första lediga dagen på nio dagar. Galet skönt. Passade på att ta en tur upp på fjället med dem nya stakskidorna. Funkade bra, inga konstigheter. Blev 32km med våffelpaus i mitten. Gött pass, men fick lite känningar i axeln, dock ingen fara.

Lördag och tävlingspremiär för mig i fristil. Nervös innan start men det släpper vid startskottet. Någon längre race-rapport blir det nog inte, men det var jäkligt kul hursomhelst! Magisk stämning längs banan och kul att tävla. Förstklassig service från Klara och varmt och bra väder. Allt var bra. Plats 23 av 110 i motionsklassen och 1:45h på 31,4km med många höjdmeter. Kul som fan! Dem nya skidorna gick grymt bra, men är nog lämpade för lite kallare väder än +10, de gick som bäst i början på de lite kallare hårdare spåren, där gled jag snabbast av alla.

Söndag. Mysdag. Långpass på fjället. Shorts och linne, helst sjukt, termometern visade bara +8 men det var nog +15 i solen iaf tror jag. Jag frös då inte i alla fall, men det är sällan jag gör det när jag tränar. 31km. Totalt 94km skidor i helgen och 110km den här veckan, bra.

 

Bilder:

Stakpass på fjället. Magiskt!
Nöjd efter fristilsdebut.
Lördagskväll.
Lättklätt glädjehopp.

Nästa vecka blir det tre arbetsdagar, vilket innebär mycket tid för skidåkning (och annat kul). Försöker njuta fullt ut sista tiden här. Idag är det 24dagar till jag flyttar tillbaka till Hallsberg en stund. Det ska bli jätteskönt att få mellanlanda lite hemma, få träffa gamla kompisar, tävla i orientering och cykla och åka rullskidor. Har saknat barmark, skog och värme.

Som sagt, kort inlägg, men nu är våren här och kroppen känns både pigg och glad. Det går nog ut över bloggen, behöver inte skriva av mig så mycket. Det känns ganska bra helt enkelt med det mesta.

 

Tack för den här veckan.

Nästa veckas små planer utöver träning och jobb:
– Klippa mig
– Sista gången på Eriksgården (lokala nattklubben)
– Alpin skidåkning
– Städa min stuga
– Få svar från ett jobb
– Njuta

/ Anton Hallor