Söndag 8 April: Magsjuka och sånt

Hej igen Söndag. Börjar kunna detta nu.

Veckan började med en ledig dag som fylldes med saker som behövde göras. Tränade ett supernice pass skejt på förmiddagen, sa hej till kollegorna i shoppen, duschade på lodgen, lagade en god långkoks-chili-concarne-gryta, tankade bilen, tvättade och städade lite. När en vanlig vardag består av att jobba hela dagen och eventuellt träna på kvällen så får man passa på att göra nyttiga hushållssysslor på dem lediga dagarna. Det funkar ju det med. Ganska trött på kvällen och somnade som en stock. På tisdagen var det back to work. Gick helt okej men kände på eftermiddagen att jag fick ont i magen. Det brukar jag inte få men eftersom det inte gjorde jätteont tänkte jag att det säkert går över snart. Väl hemma åt jag mat och däckade i sängen i två timmar. Lätt illamående med magont tog jag ett glas vatten och gjorde mig redo för sängen igen. Somnade om. Drömde konstiga drömmar, yrsel, vaknade, somnade, ont i magen, illamående, bla bla bla spydde vilade lite spydde en gång till och somnade. Magsjuk.

Onsdagen var en seg dag. Är van att hinna med hundra saker på en dag. Denna onsdag var nog min effektivaste stund då jag gjorde mig frukost. Sen såg jag iof några filmer och serier, men det krävde ingen större ansträngning. Nåväl. Somnade efter en lång seg dag och vaknade vid nio på torsdagen. Mycket friskare! Man blir ändå nojig och det är svårt att bedöma, mår jag verkligen bra eller känns det bara som jag mår bra för att i jämförelse med gårdagen så känns det bra? För att testa så gick jag en 20min lång promenad. Studsade inte fram men tog mig igenom den utan problem och kändes inte sämre när jag kom in. Fredag och helt klart redo för jobb. Gick bra, mycket att göra och fullt ös. Kul samtidigt som det kanske inte gynnar träningen, men men. Kom hem och hade en soft kväll hemma. Sen fick jag ett ryck och drog och vallade alla mina skidor. Det var väldigt välbehövligt, mina PT-skidor var vit/gråa där bak. Skämdes lite, men nu är dem fina igen! På lördagen jobbade vi den ”sista arbetsdagen”, dvs. sista dagen med kaos-banana på jobbet. Vid 17:30 var vi klara och när alla gäster gått hem var det dags för årets första sista största och enda shopen-fest. Vi var 8 personer, hade 9 flaskor bubbel + mycket annat gott att dricka. Helt klart överförfriskade och glada höll vi igång länge in på natten. Det bästa var att samtliga flaskor öppnades genom sabrering. Snowboard, turskida, topptursskida eller vanlig pistskida, det mesta funkade. Kul kul kul!

 

 

Söndag. Jobbdag lite lagom bakis. Gick ändå bra, hann med några ärenden på stan och även en kortare pass skidor på kvällen innan det blev godnatt. Effektiv dag och jäkligt skönt att jobbet har lugnat ned sig. Det var visserligen lite folk inne i shopen idag men inte i närheten av tidigare. Så man kunde ge full service till alla, hann med och fixa och pyssla samt en hel del småraster. Skönt. Välbehövligt! Nästa vecka jobbar jag mån-tors, och sen är det nästan färdigjobbat. Jag gör lite ströpass men det är mycket ledighet som väntar framöver. Stört skönt, men vipps så kommer man väl uggla hemma och sakna att jobba. Dilemmat. Aldrig nöjd. Haha.

Sen har faktiskt ringt lite samtal. Dels har jag berättat för Fischer hur mina nya stakskidor inte glider snabbare än ett par slitna tjejvasan-skidor. Detta resulterade i att jag blev ombedd att ringa Lorentz för att be han slipa om dem. Sagt och gjort. Ringde Lorentz. (Han jobbar för Svenska landslaget och slipade alla åkares skidor under OS i Pyeongchang som blev Sveriges bästa vinter-OS genom tiderna. En riktig legend alltså). Han sa att det ska han lösa, han bjöd dessutom på kloka träningstips och benämnde en topp 200åkare på Vasaloppet som motionär, kanske med all rätt med tanke på nivån på dem han umgås med på jobbet. Han sa att han åkt 80mil skidor en gång under en Maj månad. Han har dessutom lett Vasaloppet en gång. Viste inte vem han var innan jag flyttade hit, nu vet jag. Om det är någon som kan slipa skidor så är det han. Återkommer om detta. Planen är: slipa dem – valla dem – testa dem – återkoppla till Fischer. För fem år sedan visste jag inte ens hur man vallade ett par skidor. Idag vet jag mer än jag gjorde då.

Sen har jag haft två telefonsamtal till. Men om dem skriver jag en annan dag tror jag.

 

Njutning på 1000m höjd.

Tack och hej svejs. Nu börjar dem femte årstiden. Vinter-vår-sommar. Idag är det dessutom förmodligen exakt en månad kvar till jag flyttar till Hallsberg igen. Nu har jag varit här uppe i sex månader och det var lika länge sedan som jag såg barkmark. Det ska bli spännande att komma hem och byta om till orienteringskläder. Den 5e Oktober 2017 var senaste gången jag sprang i skogen. Samma dag var även senaste gången jag höll en orienteringskarta i handen. Jag kommer göra tävlingspremiär igen med karta i handen den 10e Maj under Närkekvartettens första dag. 7 månader och fem dagar. Jag kommer komma dit allt annat än förberedd, så jag måste verkligen verkligen verkligen ställa krav på mig själv därefter också. Det vet jag att jag tidigare haft svårt för, man vill ju hela tiden bli bättre, trots att man inte förtjänar det. Folk som jag var jämna med i höstas bör ju vara bättre än mig nu i vår så länge de gjort minst ett enda orienteringspass de senaste sju månaderna. Jag ställer upp för att det är kul och för att träffa alla vänner jag inte sett. Resultatet måste komma i andra hand. Ser fram emot att springa i barmark i alla fall. Kommer bli magiskt!

Nästa vecka börjar med personaläventyr på måndag kväll. Vi ska åka längdskidor, spela discgolf, lira volleyboll och äta hamburgare. Svårt att se hur det skulle kunna sluta i något annat än succé. Sen får vi se hur mycket jobb det blir framöver. Fortfarande oklart om det blir 40-50h i veckan eller 5-10h. Den som lever får se.

Och justja. Fjälltopploppet på Lördag. 31km Skejt. Önska mig fan lycka till på sociala medier, det kommer jag med all sannolikhet behöva. Jag har aldrig tidigare tävlat i skejt. Det kan gå hur som helst, men det blir kul!

Hadebra!

/Anton Hallor