Söndag 1 April: 200h jobb och mer träning

Hej igen Söndag.

Så var veckan slut. Ganska skönt då det varit en av de tuffaste jobbveckorna på hela säsongen. Det som gjort den jobbig är att det varit väldigt mycket turister i shoppen, det är såklart väldigt kul och anledningen till varför man är där, men tyvärr sliter det mer än en dag då det inte är speciellt mycket kunder. Idag har jag varit ledig och verkligen gjort det jag känt för men inte mer. Sliten fysiskt men hjärnan börjar återhämta sig och känslan är ändå ”lätthet” rent mentalt.

Den här veckan har jag jobbat varje dag förutom idag söndag och summerar väl kanske 50h+ den här veckan i jobb. Totalt i Mars har jag jobbat 200h+ vilket för mig helt klart är rekord i antal timmar på en månad. Att jobba så mycket är inte på något sätt sjukt eller konstigt, men för mig är det en ovana som inte klingar till melodin där vardagen innehåller mycket träning. Nåväl. Det är nog ganska nyttigt att jobba lite också, det är dumt att klaga. Fördelen med mycket jobb är att dagarna går fort, jag får umgås med roliga kollegor, jag får hjälpa kunder och jag får en lön för arbetet. Dock börjar vissa arbetsuppgifter på jobbet bli ganska tråkiga och det ska på ett sätt bli skönt att säsongen snart är slut. Att maskinvalla 100 par skidor på en dag eller knäppa 85 par pjäxor en eftermiddag är inte det jag drömmer om på nätterna, eller det gör jag ju faktiskt ibland, men de är inga bra drömmar. Dock har samtliga PT-pass där jag fått nytta av min utbildning som tränare och träna kunder utomhus i längdspåret varit precis så kul och utmanande som jag trott. Där har jag trivts otroligt bra och det känns helt rätt att jobba med sånt. Att träna folk är bland de roligaste jag vet och det ska jag fortsätta jobba med!

Trots mycket jobb i veckan som slitit har jag nu helt klart blivit av med min ”trötthet” och ”märkliga känsla” som spökade några veckor. Inte alls lika trött om dagarna och inte lika sliten heller. Dock har jag kört en del skidpass på sistone där jag dagen efter känt mig lite ”klen”. Idag gjorde jag ett till sånt pass fast med pulsband denna gång, märkte att jag tappat kontrollen helt över vad ett ”lugnt” pass är vilket säkert gjort att jag tagit i mycket mer än jag trott och dagen efter såklart varit lite sliten då träningspasset dagen innan slet. För det märker jag, dagar på jobbet där jag vilat dagen innan är mycket lättare än dagar där jag tränat på kvällen innan. Men det är svårt att göra något åt, det gäller väl att hitta en balans mellan träning och jobb.

Lite annan matnyttig info:
– Jag söker jobb. Antingen i magisk natur eller som är starkt kopplade till träning.
– Jag flyttar troligen hem till Hallsberg i Maj. Tanken är en månad hemma för att sedan nya äventyr.
– Jag saknar mina cyklar och att åka rullskidor.
– Jag behöver åka utomlands tror jag.
– Jag har helt lagt ned stakningen och tränar nu enbart skejt. #fjälltopploppet
– Axeln gillar att jag skejtar.
– Jag saknar barmark och orientering.
– Jag har slutat kolla hur kallt det är.
– Om en månad kommer mina föräldrar och hälsar på!

Om man vill göra mig sällskap här uppe nån del av den sista tiden nu här uppe så bor jag i en stuga som har två sängar som står tomma hela tiden. Vän som ovän, bästis som obekant, kom upp vetja! Bästa tiden är nu. Det blir kul! Bara att höra av sig!

Tack och hej för nu. Nu ska jag fortsätta göra ingenting på min lediga söndagskväll. Senaste tiden har verkligen gått i ett och att få några timmars lugn är precis vad jag behöver.

Sex arbetsdagar kvar av det skrivna arbetskontraktet, tis-sön. Sen är det glass-jobb kvar (”dagsanställning efter behov”) i en månad sägs det. Mindre jobb, varmare ute, mer ledigt, kallare öl och brunare hy. Det ska bli skönt. Skulle jag i April känna att de timmar jag får inte räcker till kommer jag ringa Funäsdalens skola och fråga om de behöver mig som vikarie några veckor. Det blir bra hursomhelst.

 

/ Anton Hallor