Söndag 4 mars: Vasaloppet

Söndag (eller egentligen tisdag).

I söndags åkte jag Vasaloppet. Jag har den här veckan fullt ös och skriver nog en längre race-rapport på söndag(eller inte) men för att inte släpa med bloggandet kommer här en liten kort återberättelse om vad som faktiskt hände.

Mån-fre: En bit över 40h arbete, nästan ingen träning och mycket förberedelser.

Lör: Resdag till sälen. Gick bra, men tog lång tid på de små vägarna. Åkte ett lugnt pass med syrran i Myrflodammen och vallade skidor med Pappa. Kändes som att det var ändå en stor del med hela resan ned till Dalarna, att få träffa familj och vänner. Jag hade ett bra lugn i kroppen och det var hur mysigt som helst att få fina ord och peppande kommentarer av er vänner och läsare. Har inte hunnit svara alls på någons fina ord egentligen men hoppas kunna ta mig lite i veckan och göra det, men jag vill göra det ordentligt, så även om jag haft 5min ledigt ibland känns det för lite för att på riktigt kunna tacka alla underbara vänner som stöttat mig in i det sista (och även efteråt!!). Nåväl. Somnade strax efter nio och sov riktigt bra.

Sön: Vaknade 1min innan klockan ringde, 03:44. Åt en rejäl frukost med Jenny och Farsan. Åkte ned till Sälen, la ut skidorna och hittade sedan en plats i mässtältet. Ringde Gustav för att sen träffa på Hallmén och Jacob. Uppladdnigen innan start var väl i det nära optimala. Ingen stress, hann allt, ganska pigg, inte så nervös, kunde prata skit och strunt med Jacob och Hallmén som är två personer man faktisk vill möta i en mörk gränd, väldigt positiva, ärliga och snälla personer. Hade en väldigt bra feeling. Starten gick: tog 400m innan jag tröck till första gubben som fall som ett korthus och blev överkörd av 15000 aggressiva personer bakom oss. Tycker synd om han idag, men i söndags tyckte jag inte det. Får ändå en usel start vilket kanske är karma. Tappar mycket, högersidan hade varit flera minuter snabbare. Kommer upp till myrarna, inser att det bara är ett spår som är åkbart, vill om men vill inte göra jobbet själv. Ser min kompis utan nummerlapp, ber om skjuts. Omkörningsfil i 30min bakom Jens, blåser om vad jag skulle gissa på flera hundra personer. (Plockar från 1008 plats till 761 på 41min). Kan här instämma i Hallméns ord innan start ”Alla skidåkare är idioter”. Mina egna ord är ”Alla är så jävla långsamma”. Halvvägs in i tävlingen på plats 660. Samma placering även 2/3 in i loppet.

… En lång tråkig historia får här bli kort.. Jag får väldigt ont i axeln efter 61km. Blir värre och värre fram till 71km. Så pass ont att fortsätta både var fysiskt omöjligt pga. extrem smärta samt så var det antagligen olämpligt för framtidens skidåkning. Bryter efter 71km. Mamma kommer och hämtar mig. Mår dåligt. Vet inte vad som är värst, att min axel gör så ont så jag inte vet vart jag ska ta vägen eller att jag brutit loppet jag tränat för i 10månader (eller att jag låg sjukt bra till). DNF.

tråkigt tråkigt tråkigt många tårar och stor besvikelse.

Lång hemresa.

Somnar sent.

Dåligt avslut på en annars ganska bra vecka. V.9 året 2018 behöver inte upplevas igen. Nu blev det dålig stämning, men det är bara sanningen. Denna veckas inlägg (v.10) blir nog positivare. Har börjat blicka framåt. Vasan 2019.. kanske, kanske inte. I så fall starkare och snabbare.  Det jag är sugen på härnäst är i alla fall att bli hel, träna mer löpning och börja sadla om till skejt. Typ 40 dagar kvar till Topploppet i Ramis. 30km skejt mot delar av världseliten, vad kan ens gå fel.

Godnatt!
/ Anton Hallor

 

Kommentera