Söndag 25 Februari: 46h jobb och Vasaloppsförberedelser

Söndag. En bra dag på veckan. Jag gillar söndagar. Dem är avslappnade.

46h jobb på fem dagar är helt klart mängdrekord för min del. Vet inte vad jag ska säga om det, givetvis kul att jobba mycket, bra med pengar och nyttigt att få slita lite. Men ibland är ledig tid värt mer. Svår balansgång mellan för lite jobb och för mycket jobb. Men nu är det bara en svinig vecka kvar innan det lugnar ned sig igen. Kommer säkert klaga på att det blir för lite att göra då. Man är ju aldrig riktigt nöjd, förmodligen någon medfödd sjukdom som svensk. En sak jag däremot är glad över är tisdagens sällskap och vindrickande. Italienskt vin med några år på nacken, köpt nere i Italien. Var verkligen på tiden att den dracks upp. Trevligt.

I stora drag har veckan flutit på bra.
Jobb 08:30 – 17:00 mån – torsdag och 08:30 – 22:20 i fredags. Tränat några av dagarna och vilat några andra. Skulle nog säga att veckan varit ganska ”normal”. En sak jag känner av är att solen är uppe längre nu än för några veckor sedan. Nu går det i princip att träna i ljus efter jobbet. Det är galet skönt. Bättre kommer det såklart att bli, men nu vänder det, nu är det ljust ganska länge.

På lördagen ägnades i stort sett hela dagen till att på ett eller annat sätt förbereda mig till Vasaloppet. Det började med att jag såg sista timmen på herrarnas 5mil. Det var kul att se att även världens bästa skidåkare kan bli trötta, men också inspirerande att se hur fint dem åker trots att de ligger på gränsen fysiskt. Se och lära bara helt enkelt. Sedan kom Klara. Vi åkte ett myspass upp på fjället på ett spår jag inte åkt tidigare. Helt nypistat, ganska hårt, vindstilla och solen tittade fram. Sådär underbart bra det bara blir ibland. Synd att hon skulle iväg och jobba senare, annars hade vi nog kunnat fortsatt bra länge till tror jag. I utförsbacken slog jag ett nytt fartrekord på längdskidor, 57,5km/h. Det gick fort! På väg ned i de små kullarna försökte jag även hoppa lite, allt för att testa mina egna gränser. Tror det är nyttigt att leka på skidorna.
Senare på dagen vallade jag mina gamla och nya skidor med stor möda. Tror jag var i boden nästan två timmar, allt för att de skulle vara så lika som möjligt inför kvällens glidtest i spåret.
Valde en lagom lång backe, startade längst upp och gled ned. Satte en gaffel för mina gamla skidor och en sked för mina nya skidor. Hade 5 bestick av varje sort. Efter 10 vändor upp och ned stod det klart. De fyra besticken som hade satts längst bort var gafflar. De tre besticken som sattes kortast var skedar. Tydligt. Mina nya skidor glider klart sämre i ett före som idag, -8 grader och lätt nysnö. Jag bör göra om testet nästa lördag (dagen innan Vasan), men som det lutar åt just nu kommer jag åka på mina gamla skidor. Rasmus bad mig dock höra av mig i veckan så han kunde ringa landslagssliparen Lorenz för att se om han kunde stenslipa om mina nya skidor i veckan så de matchar snön mellan sälen och mora på söndag. Om inte, kör jag på mina gamla skidor.

 

Från lördagens pass.

Söndag och dagen då man gör allt man inte hinner med i vardagen annars. Handlade mat, tankade, pumpade däcken, skottade, lagade mat, tvättade, tränade, röjde undan lite hemma och bloggade. Har lagt upp det så och är ganska nöjd med det, då behöver man inte göra något alls om man inte vill när man kommer hem efter en tuff arbetsdag, för då är det helt okej att lägga sig och vila eller bara ut och träna. Vardagssysslorna görs på helgerna.

 

Från söndagens pass.

En vecka kvar till Vasaloppet idag föresten! Helt galet. Tyvärr har kroppen inte känts superduper, men det kanske inte är så konstigt med tanke på hur mycket jag jobbat och tränat. Dock är känslan bättre än förra söndagen så det går åt rätt håll. Nästa vecka blir lugn och mysig, lite träning, mycket jobb och lagomt med övriga aktiviteter. Tanken är att valla skidorna fredag kväll och åka till Sälen lördag morgon. I dagsläget finns ingen nervositet men den lär komma som ett brev på posten, förra året var timmarna innan start hemska. Så dåligt har jag aldrig mått utan att vara sjuk. I år känns det lugnare, känner mig mer trygg och tänker att det ska bli ganska kul. Det är ju bara ett lopp, går det dåligt kommer det fler chanser. Sen får jag träffa vänner och familj som är där också, så syftet är inte bara att åka fort utan att uppleva skidåkning och träffa nära och kära. Det gör att tävlingsnerverna nog dämpas lite, vilket kan vara bra.

Det fick bli ett lite kortare inlägg idag. Det har hänt lite fler saker i veckan, men ja. Allt behöver inte nämnas. En sak som dock kan nämnas är att det för ungefär femte helgen i rad är fint väder. Det gillas, speciellt eftersom jag är ledig på helger.

I nästa inlägg kommer det vara söndagen den 4 mars, samma dag som Vasaloppet. Antingen blir det ett supersent inlägg natten till måndag eller ett måndagsinlägg. Vi får se. Följa mig kan man göra på flera sätt, men bloggen kommer ligga lugn tills efteråt. Ni som läser kan gärna skriva ett lycka till i veckan, behöver lite snälla ord och pepp tror jag.

På återseende!
/ Anton Hallor