Söndag 4 februari: Mycket träning och lite klarhet

Söndag.

Den här veckan har utan att jag tänkt på det gått i träningens tecken. Utan att jag på något som helst sätt försökt träna mer än vanligt, har jag den här veckan ändå tränat mer än på flera månader. Syftet var egentligen bara att försöka ta hand om kroppen. Jag har ätit det där extra målet mat, jag har gått och lagt mig någon timma tidigare, jag har landat i nuet, försökt slappna av och jag har avstått från sent festandet. Inga av besluten har egentligen legat i att jag vill få ut mer av träningen, utan har egentligen bara att göra med att jag vill göra det som känns sunt för kroppen i längden. Är den hungrig, ät. Är den trött, sov, känner man sig inte som festens huvudnummer går den kanske att avstå. Nu börjar det allmänna läget verkligen stabiliseras och det känns mycket bättre nu än vad det gjorde för en månad sen. Dock är alla dagar inte bra dagar, ibland funderar jag lite för mycket på vad andra håller på med. Oftast hjälper hjärnspökena till och förvärrar situationen genom att få mig tro att folk har väldigt kul utan mig, just för att jag inte är där. Men efter ett sent samtal med min goda vän Henke om livets stora frågor och mina jobbiga funderingar så fick han mig inse att situationen nog inte är så tokig ändå. Det är jag som bara vänder saker jag inte vet till negativa saker istället för att låta dem vara. När man vänder alla saker man inte vet till negativa saker så blir det mycket dåligt i sin omgivning, åter igen hjärnspöken som tror att allting är dåligt och vänt emot mig. Ska helt klart försöka tänka mig logiskt, känslorna ska tyglas.

Som alltid har jag en träningsplan, men den brukar oftast ändras. 9 gånger av 10 ändrar jag ner den, ett tänkt pass försvinner då jobb och vardag brukar ta mer energi än vad man tänkt från början. Det är något jag vet om och inget jag värderar. Jag tränar hellre mindre under längre tid än mycket med avbrott. Så lite som jag tränar nu har jag inte gjort på flera år, men så bra kontinuitet jag har haft nu har jag inte heller haft på flera år. Jag gillar som det är nu, kroppens känns stark, om den får en vilodag först vill säga. Den här veckan var den där 10e veckan, där all träning genomförts som planerat med en del extrapass. Helt utan vilodag. Med en relativt fräsch kropp på söndagen. Det är ovanligt.
Att gå igenom och berätta om varje pass i detalj känns jobbigt och som ett tråkigt ordbajsande, men några bör nämnas faktiskt. Eller egentligen räcker helgens pass att nämna. Eller, det kanske får räcka med några bilder.

 

Utsikten denna strålande dag.
Kvällsjoggen.
Glad i solnedgång.
Morgonjogg. -31 vid start. Mysigt!

Veckan som gått blev nästan en 14h vecka, utan att jag ens försökt träna mycket. Jag har bara tränat när kroppen känts pigg, vilken den gjort nästan hela veckan. Nästa vecka blir lugnare. Vore svindumt att få hybris. Inte mer än 8h träning nästa vecka.

Nästa vecka blir en bra vecka tror jag, på riktigt. Har ett inplanerat träningssamtal med min gamla tränare från Örebro. Det känns jättekul. Vi kan ungefär lika mycket om träning, men oftast får jag ut väldigt mycket av att få prata av mig till han. Berättar hur jag tänker och känner. Ibland förstår man inte själv vad man pysslar med då man kanske blir lite självblind till slut i sitt eget hamsterhjul. Och för mig är det kanske inte heller själva träningen i träningen som är det svåra. Jag har alltsomoftast problem med livet runtomkring träningen, som sedan indirekt påverkar träningen. Där kommer min tränare in, han pratar oftast vett i mig till det som rör livet utanför träningen eftersom jag själv nog inte inser mina tankar och begränsningar. Så det blir bra. Sen kanske jag ska träna med en kändis. Sen kanske jag kan få en till sponsor. Mycket att se fram emot alltså. Kul!

Nu ska jag lägga mig tidigt igen. Jobbtiderna ändras imorgon, så nu slutar vi en timma senare säsongen ut. 08:30-16:30 numera. Mer cash, mindre solljus. Det får funka det med.

Hade!

/ Anton Hallor