Söndag 21 Januari: När det vänder

Efter flera veckor av oönskade känslotillstånd har det nog nu vänt. Äntligen.

Som jag skrivit i tidigare inlägg ville jag ta tag i en sak i taget och plocka upp ur det överfyllda glaset. Den här veckan har tanke verkligen blivit handling och det känns såhär på söndagseftermiddagen jäkligt lätt i hjärtat, om man kan skriva så. Sen Josefin och jag gjorde slut har känslorna gått banans åt olika håll och det har blivit tokigt. Men den här veckan har det vänt. Känslorna är tyglade, problemen utarbetade och nästan back on track alltså.

Här kommer en för lång resumé av veckan som gått. Det går att skrolla ned till bilderna från dagens träningspass med Mamma och Pappa. Det var en perfekt avslutning på en jättebra helg.

– I måndags började veckan med ett svinjobbigt Crossfit-pass nere i Funäsdalen tillsammans med ett gäng sköna arbetskollegor. Detta var en sak på min lista att checka av för att må lite bättre. Jag har haft dåligt samvete över att jag inte tränat någon styrka den senaste tiden, men nu körde vi ett ordentligt och tufft styrkepass som gav mig massa må-bra-vibbar att fortsätta veckan med. Bra start helt enkelt.

– I tisdags körde jag 6,5km skejt på 62min. Låt den kilometertiden sjunka in lite. Det låg 4dm nysnö ovanför skejtbädden. Skidorna åkte under snön, likaså pjäxorna.  Men syftet med detta rena skejt-pass var ändå att nöta in lite teknik och övningar till veckans stak/skejt-clinic som jag skulle hålla på torsdagen. Detta var skönt att checka av, efter ett bra genrep kändes det tryggt att hålla i skidlektionen för personalen två dagar senare. Nervositeten släppte.

– I onsdags vägde jag mig. Det var även det en sak jag velat gjort sen en tid tillbaka, så det var skönt att checka av. Jag hade helt klart trott att 70kg skidåkarmuskler är vad jag består av numera, som frekvent skidåkare. Besvikelsen när vågen landade på 64,7kg med kläder på var ett faktum, men så är jag ganska snabb uppför jämfört med många andra också. Så det var kanske bara var ett positivt besked ändå. Bådar gott att känna sig stark med lätt vikt.

– I torsdag hade jag stak/skejt-clinic med ett laddat gäng från personalen. Jag hade laddat för denna länge och varit nervös. Men väl på plats så gjorde jag bara min grej, hamnade i mitt sköna instruktörsflyt och 90min senare efter att vi fått pustat ut lite så började gänget överösa mig med positiva kommentarer. Så jäkla skönt. Det är lite därför jag gillar det här som tränare, man hjälper någon och får fina ord tillbaka. Fair trade. Kul! På kvällen kom dessutom mina föräldrar hit. Efter middagen berättade jag om situationen i sin helhet och allt som hänt och inte hänt sen de var här sist. Så jäkla skönt att få prata av sig, speciellt till några som verkligen lyssnar.

Fredagen bestod av långpass med Pappa i skidspåret. Underbart och vackert. Men bakom den fina kulissen frös jag röven av mig och fick ont i armbågen. Det gick dessutom jäkligt trögt i spåret. Så kan det vara ibland. Lärdomen är att om jag ska åka lugnt och det är kallt ute så kan man ha mer kläder på sig än om det är varmt ute och jag ska åka fort. Ibland går bara inte hissen ända upp.

Lördag och magisk dag, igen. Började med 4h i skidbacken med mamma och pappa. Denna dag med Völk RaceTiger till lagg. Denna skida behöver ingen närmare beskrivning mer än att om ni nån gång får chansen att prova den, gör det. Helt underbar. Åkte som en gud i pisten. Jag och Pappa filmade varandra för att kunna förbättra våran egna teknik. Nog har vi en del att jobba på allt. Men det kan ju vara ett mål med den alpina skidåkningen, bli bättre och kunna ska på skär. Nu är jag mer den där nybörjaren som precis lämnat barnbacken. Rundande av kvällen med öl, bastu och svingod mat. Underbart!

Söndag och skidintervaller (10x 1km stakning med 1min vila). Bilderna kanske kan få tala för sig själv.

Jobbar på mitokondriegainzen.
Dagens vy. Hygglig!
Mamma och Jag. Glada som vanligt!
Gänget!
🙂
Lättstakat idag.

 

Nu blev det här inlägget inte lika känslofyllt och djupt som vanligt. Men det kanske inte behövs, det är skönt att hålla inlägget kort, positivt och enkelt. Det är ungefär så det känns nu. Jag har lyckats återfokuserat på jobbet och träningen, för det var ju därför jag från början flyttade hit. Det är lätt att glömma varför man gör saker och gå vilse, då gäller det att backa bandet och minnas varför man ens startade. Jag kom hit för träning och jobb, så det är det jag har försökt återfokuserat på. So far, so good.

Nu ser jag fram emot ytterligare en bra vecka. Imorgon är det Cross-fit och Rando-träning som gäller. Jag har i ett svagt ögonblick tackat ja till att tävla i Rando på lördag. Låt det sjunka in. Så nu tänkte jag träna, eller rättare sagt, ta reda på hur man gör. Vill man komma och kolla bjuder jag förmodligen på förstklassig underhållning. Jag har antagligen ingen aning om vad jag pysslar med. Kan bli succé.

På återseende!
/ Anton Hallor