Söndag 14 januari: 100mil och Led 2

Då var det Söndag igen. Veckorna går i rasande fart. Efter några jobbiga veckor börjar läget här bli lite bättre trots allt. Nu har Josefin flyttat ut och bosatt sig i ett annat hus, så jag bor numera själv. Vi är goda vänner, men vi behöver nog lite distans från varandra ett litet tag innan det kommer kännas helt bra mellan oss igen tror jag. Det känns väldigt skönt givetvis att bo ensam igen, för det är lite så jag är van att ha det, men det är oundvikligt att inte känna sig ensam. Jag inser att jag hade väldigt många kompisar väldigt nära mig i Örebro. Här har jag många nya väldigt fina bekantskaper, men en nära vän skapar man inte över en natt. Men kanske på en säsong, jag vet redan många jag kommer sakna när det här äventyret i Tänndalen är över. En annan sak som kryddar den lite tveksamma tillvaron är att det är få arrangerade träningar här. Man får helt enkelt göra jobbet själv. Har i stort sett blivit serverad både bra träningar och bra sällskap på dem de senaste 15 åren. Nu är det ingen som gör en sällskap på dedär grisiga passen när det är mörkt och man är trött redan innan passet har startat. Det har resulterat i att lite för många pass har blivit ogjorda senaste tiden. Det är ju sällan enskilda händelser som får en att må dåligt. Det kanske är en enskild händelse som får bägaren att rinna över, men bägaren var förmodligen redan ganska full innan det rann över. Därför tror jag det är viktigt att ta tag i även de små problemen och lösa dem på bästa förmåga. Att bli medveten om vad som får en att må dåligt är nog en nyckel, då kan man göra något åt det. Jag mår inte bra idag, men jag har börjat förstå vad min bägare är fylld med och jobbar på att tömma den bit för bit. Lösa en dålig sak i taget och går det inte lösa så kan man ändra sitt tankesätt kring det eller lägga mindre energi på situationen. Men jag hoppas och tror (vet) att det kommer bli bättre. För varje dag är det ljust 5minuter längre. På 12 dagar är det en timma mer solljus. Brist på solljus har varit nära på att knäcka mig tidigare, men nu har det vänt och det blir ljusare och ljusare. Alla har det dåligt ibland. Jag är nog inte ensam. Jag själv skulle önska en extra klapp på axeln ibland, inte för att jag gjort något speciellt, utan för att jag är den jag är. Att bli uppskattad för den man är går inte köpas för pengar. Så jag uppmanar alla att oavsett tid på dygn eller situation, uppskatta en annan person i din närhet för vem den är. Den behöver det nog även om den inte visar det.

Nåväl.

Det har faktiskt hänt saker den här veckan som inte heller kan köpas för pengar. Bra saker!
Tre av dem tar vi här och nu. Några tar vi nästa vecka. Några nämns nog inte alls.

Bra sak nummer 1.
I tisdags kom seedningsresultatet från Bruksvallarna Nordic Ski Marathon. Precis som jag hade gissat på förhand blev det led 2. Egentligen är jag inte ett dugg överraskad. Träningen har hela hösten och tidiga vintern gått riktigt bra, dessutom var loppet jag gjorde mycket bra. Men jag är ändå helt sjukt glad. Äntligen lämnar jag led 3. Där finns inget att hämta för mig mer än irritation och stillastående gubbar. Nu är det led 2 på Vasaloppet som gäller och satan vad jag är taggad! Jag ska köra ett seedningslopp till, där kommer jag såklart gå för led1, går det år pipan så har jag ju trots allt försökt. Om inte annan får jag en riktigt bra genomkörare.

Bra sak nummer 2.
Den andra saken på min lista är att jag i Onsdags fick agera som modell på fjället för Tänndalen. Hur fett som helst. De hade pistat spår på fjället endast för att jag skulle kunna åka. De körde upp mig på skoter och jag fick gå ifrån mitt jobb i Sportshopen en timma för att ha betalt för att åka skidor på fjället. Typ drömmen.

Betald för att göra det här. Enough said.

Bra sak nummer 3.
I fredags passerade jag 100mil skidåkning vintern 17/18. Förra året tog det in i Mars att åka 100mil, nu har jag passerat det redan i början på Januari. Förhoppningsvis hinner jag åka några mil till, putsa på tekniken och öka lite i syreupptag innan starten på Vasaloppet går. Just nu ser det ganska bra ut!

Bubblare.
Min kompis har en kompis som är bra på längdskidor. Han har 7 VM-guld och 4 OS-guld i längdskidor. Personen i fråga ska fixa ett par nya längdskidor till mig. Kommer jag bli svårslagen eller oslagbar?

Sen har jag även skickat in en jobbansökan på en anställning som tar vid i augusti i sommar, såklart spontant och utan eftertanke på konsekvenserna. Mer om det om jag skulle bli kallad på intervju. Det var inget sommarjobb på LIDL i alla fall.. en ledtråd kanske kan vara träning i kombination med grönspräckliga kläder.

På torsdag kommer dessutom mina föräldrar hit. De har jag inte träffat sen 24 Oktober. De brukar alltid vara skönt att se dem, de sprider glädje och är duktiga att klappa mig på axeln. Ser fram emot att se dem och att visa dem hur Tänndalen är med 82cm snö.

Nu ska jag faktiskt ut och köra ett intervallpass på skidor. Jag vet att jag orkar åka Vasaloppet vilken dag som helst, men ska jag åka snabbt på Vasaloppet får jag fan träna lite snabbhet också. 10x1km stakning är planen. Nu kör vi!

/ Anton Hallor